0 Kč bez DPH

Vytváření zákaznických účtů do e-shopu

Zákaznické účty jsou v e-shopu na inPage již delší dobu k dispozici. Nově jsme přidali možnost si zákaznický účet v e-shopu vytvořit a to bez nutnosti provést objednávku na e-shopu. Zákaznický účet takt lze vytvořit buďto z administrace webu, anebo přímo na všem webu s aktivním e-shopem. V tomto článku si ukážeme jak na to.

Zákaznické účty pro zákazníky e-shopu jsou na inPage k dispozici již delší dobu. Pro vytvoření zákaznického účtu však bylo třeba provést objednávku v e-shopu, kde se na základě údajů v objednávce vytvořil zákaznický účet. Vice o možnostech zákaznického účtu v e-shopu na inPage najdete v našem článku: Zákaznické účty v e-shopu na inPage. Nově je možné zákaznický účet vytvořit bez nutnosti vytvoření objednávky. Zákazník si může zákaznický účet vytvořit přímo na webu, anebo může zákaznický účet vytvořit správce e-shopu z administrace webu. 

Vytvoření zákaznického účtu z webu

Možnost vytvoření zákaznického účtu je součástí formuláře na registraci do e-shopu.

vytvareni uživ uctu v e-shopu 5.png

Stačí ve formuláři vybrat možnost Nová registrace a následně doplníte kontaktní údaje a potvrdíte odeslání formuláře kliknutím na tlačítko Uložit.

vytvareni uživ uctu v e-shopu 6.png

Vytvoření zákaznického účtu je nutné ještě autorizovat, aby nedocházelo k nechtěnému vytvoření zákaznických účtů, případně aby se eliminovala registrace roboty. Potvrzení registrace do e-shopu se provádí kliknutím na odkaz (platný 24 hodin), který je zaslán na  e-mail uvedený v registračním formuláři.

vytvareni uživ uctu v e-shopu 7.png

Po potvrzení e-mailu je zákazníkovi odeslán již samostatný e-mail s přístupovými údaji do zákaznického účtu na vašem e-shopu.

vytvareni uživ uctu v e-shopu 4.png

Nepotvrzené uživatelské účty budou po vypršení platnosti registračního odkazu automaticky SMAZÁNY!

Vytvoření zákaznického účtu z administrace

Zákaznické účty je možné vytvářet bez účasti zákazníka a můžete je vytvářet přímo v administraci vašeho webu.

vytvareni uživ uctu v e-shopu 1.pngZde v sekci /Eshop/ vyberte možnost Registrace uživatelů a zde pak klikněte na Přidat uživatele.

vytvareni uživ uctu v e-shopu 2.png

Doplňte pak do formuláře kontaktní údaje zákazníka či uživatele kterého checte registrovat do e-shopu a formulář uložte.

vytvareni uživ uctu v e-shopu 3.png

Po uložení a tedy odeslání formuláře obdrží zákazník (registrovaný uživatel) e-mail s přístupovými údaji pomocí kterých se pak může přihlásit na svůj zákaznický účet na vašem e-shopu.

Závěrem

Věříme, že vytvoření zákaznických účtů Vám, ještě více usnadní podnikání na internetu.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů