0 Kč bez DPH

Banka motivů

25. 01. 2008

Sehnat kvalitní obrázek do hlavičky webu může být velmi náročný úkol. Ne vždy máme čas na jeho tvorbu, ne vždy máme dostatek schopností, ne vždy chceme za jeho vytvoření někomu zaplatit. Ve všech těchto případech přichází ke slovu banka motivů v inPage.

Obrázek v záhlaví webu by měl být reprezentativní, protože je zpravidla tím prvním, čeho si návštěvník vašich stránek všimne. Jak si vytvořit vlastní obrázek pro záhlaví webu jste se mohli dočíst v článku Úprava obrázku v záhlaví. Vytvoření nového obrázku z nějaké fotografie a oříznutí na patřičné rozměry sice není složité, ovšem vytvoření obrázku s povedeným motivem, to může být velmi těžký úkol.

Aby na přípravě obrázku pro záhlaví webu neustrnula celá jeho příprava, nabízíme vám v rámci inPage také sadu profesionálních snímků, které můžete jako obrázek v záhlaví stránky použít.

Prohlížení banky motivů

Přihlaste se do administračního rozhraní svého webu, přepněte se na záložku Vzhled a klepněte na odkaz Banka motivů. Hned uvidíte několik obrázků, které jsou připraveny k použití na webu. U řady těchto obrázků je možné volit mezi různými barevnými schématy. Stačí klepnout na některý z barevných čtverečků a sledovat, jak se obrázek změní.

Banka motivů (normální)

Pohled do banky motivů

Katalog motivů v inPage je rozdělen na několik skupin, které vám pomohu s výběrem správně tematicky zaměřeného obrázku. Tyto skupiny si můžete přepínat pomocí rozbalovací nabídky umístěné nad výpisem obrázků.

Umístění obrázku do záhlaví webu

Jakmile si vyberete ten nejlepší obrázek a barevné schéma, které se pro váš web hodí, klikněte na tlačítko Nastavit. Obrázek se z banky motivů překopíruje do vaší fotogalerie mezi nezařazené obrázky a inPage jej nastaví jako obrázek motivu.

Nyní se můžete podívat na svůj web a zkontrolovat, jak se k němu vybraný obrázek hodí. Změnu můžete kdykoli zopakovat, až dosáhnete uspokojivého výsledku. Nezapomeňte upravit barvu textu motivu tak, aby se neslévala s obrázkem na pozadí. Příslušné nastavení najdete pod záložkou Vzhled a odkazem Text motivu.

Přidat komentář

Přehled komentářů