0 Kč bez DPH

Přechod na nejmodernější technologie – Vaše stránky jsou teď rychlejší

23. 02. 2016

V minulém týdnu jsme provedli aktualizaci serveru, na kterém běží systém inPage. Co vše jsme aktualizovali a jaké přínosy mají změny pro uživatele webů služby inPage, se dozvíte níže.

V současnosti se staráme o více než 10 000 webových prezentací. A jelikož aplikaci inPage využívají tisíce klientů, s jejich postupným nárůstem se změnily i požadavky na výkon.

Přechod na nejnovější technologie byl proveden během krátké odstávky, kdy došlo k migraci ze serveru Apache na server NGINX.

rychlejší inPage

S PHP 7 a MySQL 5.7 je web rychlejší

V současnosti běží webové stránky uživatelů na aplikaci inPage, která využívá novou verzi PHP. Přešli jsme z původní PHP 5.4 přímo na PHP 7, které je dvakrát rychlejší než starší verze a přináší nové funkce. Jedná se tedy o nejaktuálnější verzi tohoto skriptovacího jazyka. V PHP je obsažen i akcelerátor OPcache, který umožňuje zrychlení webů, a ve verzi PHP 7 je výrazně lepší.

Dále proběhla změna cachovacího systému z APC na Memcached, který může běžet i na více serverech. Tím je zajištěna funkčnost inPage i při velkém počtu uživatelů.  

V neposlední řadě jsme aktualizovali také verzi databáze MySQL na MySQL 5.7. Ta přináší lepší výkon, jelikož je až třikrát rychlejší než předchozí verze, zvládne zpracovat až 1,6 milionů dotazů za sekundu. Dále je přívětivá pro SSD disky a umožňuje napojení na další technologie, které slouží k lepšímu zabezpečení.  

Díky přechodu na nové verze těchto technologií došlo nejen k rychlejšímu načítání a zobrazování vašich stránek, ale změna přinesla i lepší prostředí pro budoucí vylepšení.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • wwww

    26. 4. 2016 13:35:18 | Miroslav Novotný

    Chtěl bych www stránky, resp. základ mám zpracovaný na www.mirdacars.cz a chtěl bych tyto stránky více zpřehlednit resp. dodělat na vyšším úrovni.
    Poskytujete tuto službu ?

    Novotný

    Odpovědět