0 Kč bez DPH

Stránky roku

Hlavní cena pro www.liveinitt.cz

Chcete-li mít doma pěkný design, je třeba navštívit dobrého bytového architekta. Chcete-li dobré stránky, zkuste inPage. Pokud spojíte obojí, získáte krásné webové stránky věnované informacím v oboru interiérové architektury, které mají navíc podle autorky Dany Krčmářové jednoduchý a neotřelý design.

Jaké byly Vaše začátky v oblasti designu?
K prvním zakázkám jsem se dostala postupnou praxí v architektonických i interiérových ateliérech. Klienti mě začali doporučovat svým známým, a tak jsem začala uvažovat o vlastní firmě.
Samozřejmě jsem měla strach, že zakázek nebude dostatek, ale právě v tom mi pomohly stránky, kde jsem se prezentovala již vytvořenými návrhy. V určité fázi jsem se také rozhodla udělat riskantní krok a opustit jistotu zaměstnání. A zatím to vypadá, že rozhodnutí bylo správné.

Proč si myslíte, že prezentace na internetu je pro stránky liveinitt.cz důležitá?
Chtěla jsem, aby se na moji práci mohli budoucí klienti někde podívat. K tomu je, jak určitě všichni víme, internet ideální místo.

Webové stránky www.liveinitt.cz se věnují bydlení a designu. Jsou zde prezentované návrhy, ale i rady, zkušenosti a doporučení z této oblasti.

O autorce:
Dana Krčmářová studovala design na vysoké škole se zaměřením hlavně na nábytek, ale úkoly měly vždy přesahy i do jiných oblastí, včetně interiérů. Souběžně začala studovat fakultu architektury, kde získala zkušenosti o architektuře celých domů.  Sama k tomu dodává: Myslím si, že pokud interiérový návrhář nezná věci ze stavebnictví a technických instalací, nemůže řešit větší zásahy v interiéru.

Jak vznikl název pro doménu www.liveinitt.cz?
Vím o tom, že název liveinitt není úplně jednoduchý a snadno zapamatovatelný. Má pro mě ale určitý význam. Ateliérů s názvy typu A23, B1, RG6 je v našem oboru tolik, že si je stejně pomícháte a domény typu – interiérový architekt – byly samozřejmě obsazené a ani si nemyslím, že jsou v něčem, kromě vyhledávání, dobré.

Jak designérka jako Vy objevila inPage?
O službě inPage jsem se dozvěděla na stránkách www.designportal.cz, kde ji nějaký webmaster doporučoval těm, kteří si stránky chtějí sami postupně rozvíjet a rozšiřovat. Zkoušela jsem si stránky nejdříve nanečisto a přišel mi šikovný, takže jsem měla jasno.

Jak jste stránky tvořila?
„Struktura musela umožňovat rozvoj, ale zároveň začít fungovat hned. Nechtěla jsem stránky typu ve výstavbě. Je těžké vytvořit nějakou základní koncepci, jak stránky budou logicky rozvržené. Navíc mám i dost nápadů, co všechno na stránkách v budoucnu vytvořit. Tvorba stránek pro mě tedy náročná byla a rozhodně ji nepovažuji za dokončenou.“

Co říkáte na 1. místo v soutěži?
Výhru jsem absolutně nečekala. Je hezké, když někdo ocení Váš výtvor. Samozřejmě jsem se rozdělanými stránkami chlubila známým. Hodně jste mě potěšili.

Dominantou stránek jsou 3D fotografie. Co to obnáší?
„Uvedené 3D návrhy interiérů jsem dělala osobně. S jejich časovou náročností je to dost různé, protože jsou návrhy vytvářené pro konkrétní. Samozřejmě jsou zakázky složitější a jednodušší. Postup je od zaměření stávajících místností a povídání s klienty o jejich představách po vymodelování místnosti v 3D programu v přesných rozměrech a detailech. V průběhu práce konkrétní prvky vybírám z nabídky firem nebo navrhuji na míru s následnou truhlářskou výrobou. Docela často se navíc musím vejít do stanoveného rozpočtu, takže návrh zabere pár dní. Zatím mám ceny hodně nízké, protože mě práce opravdu baví.“

Který design vás nejvíce baví?
„Nemůžu říct, že se na nějaký design zaměřuji. V současné době mám zakázky převážně na návrhy interiérů bytů a domů, občas i kanceláře a začínají se objevovat i kavárny a restaurace. Baví mě takové zakázky, kde mohu uplatnit svou fantazii – to se objevuje hodně například v dětských pokojích, ale někdy i ve firemním designu a v bydlení. Hodně záleží na klientovi. Aktuálně jsem ráda za zakázku na dětskou kavárnu. Jde o větší projekt, ale ve spoustě detailů bude originální a plný hrátek pro děti.“
Krčmářová

Na co se nejvíce zaměřujete? Kanceláře, byty, ... Co Vás z toho nejvíce baví?
„Nemůžu říct, že se na nějaký design zaměřuji. V současné době mám zakázky převážně na návrhy interiérů bytů a domů, občas i kanceláře a začínají se objevovat i kavárny a restaurace. Baví mě takové zakázky, kde mohu uplatnit svou fantazii – to se objevuje hodně například v dětských pokojích, ale někdy i ve firemním designu a v bydlení. Hodně záleží na klientovi. Aktuálně jsem ráda za zakázku na dětskou kavárnu. Jde o větší projekt, ale ve spoustě detailů bude originální a plný hrátek pro děti.“

Jaké plusy a mínusy podle Vás inPage má?
„Jednoduchost ovládání je plusem, i když jsem samozřejmě na nějaké věci nemohla úplně rychle přijít, ale vaše podpora mi vždy pomohla. Jako mínus jsem viděla unifikovaný design ve formě šablon, ale pro začátek mi stačil – samozřejmě je Váš program tak dobrý, že i tohle se dá šikovností a použitím vlastního CSS odstranit. Jsem s ním spokojená a doufám, že se tomu budu více věnovat.“

Chtěla byste něco vzkázat čtenářům stránek inPage?
Určitě jim doporučuji Váš program a musím říct, že jim s šikovnou optimalizací určitě přinese spoustu nových zakázek. Pro tvůrce osobních stránek: Ať je to baví!

Děkuji za rozhovor.

KONTAKT pro spolupráci

Bc. et Ing. DANA KRČMÁŘOVÁ
bytová architektka a designerka

www.liveinitt.cz
krcmarova@liveinitt.cz
telefon: 724 993 886


Martina Kubíková
martina.kubikova(zav)zoner.cz

Přidat komentář

Přehled komentářů