0 Kč bez DPH

Plánovací kalendář Google v inPage

Potřebovali jste někdy na své stránky umístit plánovací kalendář, ve kterém byste si jednoduše vyznačili datum schůzky nebo konání akce tak, aby tato data mohli vidět i návštěvníci vašich stránek?

Představujeme vám spolehlivý kalendář od společnosti Google, který lze použít v systému inPage.

Google kalendář

Prostřednictvím bezplatné online služby Kalendář můžete snadno udržovat přehled o všech konaných událostech a aktivitách, můžete vytvářet pozvánky na různé sportovní nebo kulturní akce, informovat o schůzkách a srazech, které jsou pro vás důležité, nebo můžete sdílet informace o obsazenosti a volných termínech a jiné.

 

Kalendář Google na webu inPage

Proč právě kalendář Google?

  • Udržujete přehled o všech důležitých událostech
  • Data v kalendáři můžete sdílet s návštěvníky vašich stránek
  • Manipulace s kalendářem je opravdu jednoduchá
  • Úpravy, které v kalendáři provedete, se ihned projeví i na vašich stránkách
  • Můžete měnit barvu, vzhled či přizpůsobit velikost pro vaše stránky
  • Pod jedním účtem si můžete vytvořit libovolný počet kalendářů

Kalendář je vhodný jak pro osobní, tak i pro firemní účely, kdykoliv můžete sdílet úkoly a data s návštěvníky stránek, přáteli nebo se svými kolegy v práci.

Kde lze kalendář Google uplatnit?

Kalendář velmi často využívají vlastníci stránek nabízející ubytování, majitelé webů se zaměřením na sportovní aktivity nebo například stránky hudebníků a kapel.

Vytvoření kalendáře

Kalendář Google založíte a následně spravujete přímo na stránkách Google.

Založení kalendáře na stránkách Google

Pokud již máte účet Google, stačí navštívit domovskou stránku služby Kalendář Google, zadat uživatelské jméno, heslo a přihlásit se. V případě, že účet ještě nemáte, vytvořte si jej. Po přihlášení se na stránce zobrazí hlavní stránka s kalendářem, ihned máte možnost vytvořit novou událost nebo v budoucnu spravovat události již vytvořené, vytvořit si nový kalendář apod.

Vložení události do kalendáře

Stačí kliknout na konkrétní datum v kalendáři, zobrazí se okno s jednoduchým formulářem. Do kolonky zapíšete vaši událost, úkol či připomínku a potvrdíte tlačítkem Uložit.

Nová událost v google kalendáři

Jedním kliknutím na datum se zobrazí nabídka rychlého přidání události, dvojím poklikáním je možné přidat více možností.

Vámi uložená událost se zobrazí v kalendáři. Takto snadno do kalendáře přidáte další a další plánované akce a úkoly. Chcete-li uložená data v kalendáři publikovat na webových stránkách a sdílet je s návštěvníky webu, pak je třeba zobrazit kalendář také na vašem webu. Jak na to si ukážeme dále.

Propojení kalendáře s inPage

Pro zobrazení kalendáře na webu je potřeba umístit HTML kód kalendáře do zdrojového kódu vaší stránky v inPage.

Kde získáte HTML kód kalendáře?

Máte-li otevřený váš kalendář na stránkách Google, klikněte na tři tečky u kalendáře a vyberte položku Sdílení a nastavení.

Možnosti google kalendáře

Nastavení a sdílení google kalendáře

Otevře se stránka s nastavením kalendáře. Nejdříve je třeba nastavit kalendář veřejný pod položkou Nastavení kalendáře → Oprávnění k přístupu → Zobrazit všechny podrobnosti událostí.

Nastavení oprávnění google kalendáře

Poté přejděte na odkaz Integrace kalendáře, kde naleznete potřebný HTML kód vašeho kalendáře. Ten zkopírujete a vložíte do připravené stránky v inPage, resp. té stránky, na kterou chcete kalendář umístit.

Integrace google kalendáře

Pro přizpůsobení vzhledu kalendáře klikněte na tlačítko Přizpůsobit, kde si zvolíte barvu, velikost, ohraničení kalendáře a zobrazení či skrytí jeho položek. Po provedené úpravě opět zkopírujete zdrojový kód v úvodu stránky a vložíte jej do stránky inpage. 

Přizpůsobení google kalendáře

Jak vložit HTML kód do stránky v inPage

Přejděte do editace stránky v administraci inPage, umístěte kurzor do stránky, kde si přejete zobrazit kalendář, klikněte v panelu nástrojů na ikonu Zdrojového kódu a do okna Zdrojový HTML kód vložte zkopírovaný HTML kód vašeho kalendáře.

Zobrazení zdrojového kódu v inPage

Vložení kódu google kalendáře do inPage

Změnu potvrďte tlačítkem Ok a uložte také celou stránku. Výsledek zkontrolujte na webu.

Další užitečné funkce kalendáře

Sdílení kalendáře

Vytvořte si kalendář a nastavte jeho sdílení s přáteli, rodinnými příslušníky nebo návštěvníky vašich stránek. Snadno tak můžete udržovat přehled o všech událostech, které jsou pro vás důležité – o narozeninách, setkáních, sportovních zápasech, aj. - to vše na jediném místě.

Pozvánky

Můžete vytvářet pozvánky na události, odesílat je přátelům a sledovat odpovědi a komentáře uživatelů - to vše na jediném místě. Vaši přátelé mohou obdržet pozvánku a odesílat odpovědi i v případě, že sami nepoužívají službu Kalendář Google.

Rychlé přidání

Můžete kliknout na libovolné místo v kalendáři, na něž událost patří (nebo použít odkaz Rychlé přidání), a začít psát. Kalendář Google pochopí celé fráze a zařadí nové události do vaší agendy.

Vyhledávání

Můžete vyhledat datum, kdy jste byli na grilování u Novákových (víte, že to bylo někdy letos v létě). Nebo se můžete prohledáním veřejných kalendářů dozvědět o nových událostech, které vás zajímají,
a přidat je do vlastního kalendáře.

Mobilní přístup

Zapomínáte na narozeniny přátel či příbuzných či na jiné významné výročí? Nastavte si v kalendáři připomenutí událostí a oznámení můžete přijímat i na svém mobilním telefonu.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • NEJDE MI TO

    1. 4. 2011 10:24:13 | RENE

    Ja som to vložil do svojej stránky na webareal a nefunguje mi to

    Odpovědět

  • RE: nejde mi to

    1. 4. 2011 10:34:17 | Hana Medkova

    Dobrý den, nemůžeme vám blíže poradit pokud neuvedete alespon název domény, pokud se však nejedná o stránky vytvořené v inPage, pravděpodobně Vám nebudeme moci poradit.

    Odpovědět

  • Linky z událostí v kalendáři

    29. 1. 2012 14:54:38 | Pavel Štěpán

    Dá se do popisu události v kalendáři vložit link, např. na jiné web stránky s bližšími údaji k akci nebo na soubor?

    Odpovědět

  • RE: linky z událostí v kalednáři

    30. 1. 2012 10:05:18 | Hana Medkova

    Dobrý den pane Štěpáne, jestli lze vytvořit v kalendáři z textové události odkaz, to tuším nelze. Ten kalendář je aplikace Google, možná by nebylo špatné kontaktovat technickou podporu google s títmo dotazem, třeba by mohli do budoucna svůj kalendář vylepšit a o tuto možnost rozšířit.

    Odpovědět

  • dotaz

    9. 5. 2012 10:54:53 | pujcovnakaravanu.inpage.cz

    Dobrý den,
    Umístil jsem na svůj web google kalendář, ale jakmile se odhlásím z google, tak se na stránkách přestane zobrazovat i když jsem ho nastavil jako veřejný, co s tim?
    Předem děkuji za případnou odpověď

    Odpovědět

  • RE: dotaz

    9. 5. 2012 12:26:04 | Hana Medková

    Dobrý den,

    šířka kalendáře se s největší pravděpodobností nemůže zobrazit v tom úzkém postranním sloupci, zkuste prosím tu stránku s kalendářem vložit do hlavního menu a pokud to i nadále nebude fungovat, ponechte tam tu stánku aktivní a napište nám na admin@zoner.cz, podívám se na to.

    Je možné, že před vložením zdrojového kalendáře do stránky bude nutné nejdříve vypnout wysiwyg editor a vkládat ten kod přímo do html editoru stránky.

    Odpovědět

  • Barva události

    9. 5. 2012 16:22:49 | Hana

    Dobrý den, všechny události se mi na webu stejnou barvou. Dá se nastavit barevné rozlišení událostí? Např. obsazení objektu červeně a rezervace žlutě? Děkuji

    Odpovědět

  • RE: barva události

    9. 5. 2012 16:55:07 | Hana Medková

    Bohužel v tomto případě Vám nejsme schopni poradit, zkuste se na možnosti obarvení událostí zeptat přímo na technické podpoře Google, vzhledem k tomu, že se nejedná přímo o naší aplikaci, opravdu Vám s tímto nedokážeme pomoci. Děkujeme za pochopení. Budeme rádi, pokud nás budete prostřednictvím komentáře informovat, zda tam ta možnost je.

    Odpovědět

  • Časové rozhranie kalendára na webe

    24. 4. 2013 13:17:23 | Patrik

    Zdravím, chcel by som sa opýtať či sa dá nastaviť časové rozhranie v kalendári na web, potrebujem aby kalendár na webe zobrazoval udalosti len napr. od 16:00 do 23:00 aj keď mám v gmaili naplánovaný celý deň (5:00 do 00:00) a funkcia deň a noc kde si skrývam čas funguje len na gmaili nie na webe, Dá sa to nejak spraviť ? prosím poradte

    Odpovědět

  • RE: Časové rozhranie kalendára na webe

    25. 4. 2013 10:36:50 | Vladimír Souš

    Dobrý den, je nám líto, ale kalendář Google není naše aplikace a je tedy nutné hledat nápovědu na stránkách vývojářů této aplikace. Děkujeme za pochopení a přeji hezký den.

    Odpovědět

  • kalendař

    19. 12. 2014 12:32:24 | zbyhněv

    co mám dělat,když jsem zprovoznil kalendař na mýh web strankach a po zadani ukolu na určity den a uloženi ,na otevřenem kalendaři je v dany den napsano nedostupny.diky

    Odpovědět

  • kalendař

    25. 12. 2014 18:40:07 | zbyhněv

    Dobry den
    skopiroval jsem kalendař(kod) do html,kal.se mi zobrazil na web.strance ale ,když zapišu ukol nebo akci po oteřeni kalendaře se oběvi ,že dana akce je nedosupna.co stim?dděkuji

    Odpovědět